Mettom, Fhris en Personato bundelen krachten: “Goed werkgeverschap voor iedereen”

HR-dienstverleners Mettom en Fhris nemen een belang in recruitmentorganisatie Personato. Met deze krachtenbundeling willen de drie bedrijven verder groeien, professionaliseren en hun positie in de markt versterken. Mettom, Fhris en Personato blijven vanuit hun eigen merk opereren vanuit Eindhoven, Venray en Nettetal (Duitsland).

 

Goed werkgeverschap voor iedereen: dat is de gedeelde visie van zowel Mettom, Fhris als Personato. Door de handen ineen te slaan, kunnen de organisaties klanten nog beter bedienen met een compleet pakket aan HR-diensten, waaronder HR-advies, salarisverwerking, payrolloplossingen, employer branding, (strategisch) wervingsbeleid en operationele invulling van de vacatures, talentontwikkeling en carrièrebegeleiding. Daarnaast hebben de bedrijven de ambitie om hun diensten ook landelijk verder uit te rollen, Door deze samenwerking kunnen zij dit realiseren.

 

Jeroen Jacobs, operationeel directeur Mettom en Fhris: “Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt, merken we bij onze klanten een sterke recruitmentbehoefte. Door de samenwerking met Personato halen we meer dan 20 jaar recruitmentkennis in huis. Hier kunnen klanten straks rechtstreeks gebruik van maken, met als doel: werkgever en werknemer dichter bij elkaar brengen. Een mooie stap in onze ambitie om een landelijke dienstverlener met een compleet aanbod HR-diensten te worden.’’

 

Michiel van Gog, algemeen directeur Personato: “Onze samenwerking biedt een legio aan voordelen. Werkgevers hoeven niet meer met verschillende partners te werken. Zij vinden nu alle HR-diensten onder één dak. Kandidaten krijgen een groter regionaal en landelijk aanbod en klanten het beste employer branding, recruitment én HR-advies. We kunnen er nu écht voor zorgen dat we zowel gaan vinden, binden, boeien én behouden.’’

 

Mettom, Fhris en Personato hebben samen meer dan 2000 opdrachtgevers, 100 gedreven medewerkers en realiseren een gezamenlijke omzet van ruim 35 miljoen euro. In het fundament van deze strategische samenwerking schuilt GGD Investments. De investeerder staat achter de ondernemers om hen te ondersteunen met kennis, kunde en kapitaal om hun gezamenlijke droom te realiseren.

 

Bekijk hier de video van de officiële aftrap van de samenwerking tussen de drie bedrijven.


Boegbeeld en medeoprichter van Mettom en Fhris overleden

Rob Toonders - Mettom

 

Diepbedroefd vernamen we het nieuws. Ons boegbeeld en medeoprichter
van Mettom en Fhris is overleden

Rob Toonders

Onze ondernemersreis startte in 2011. Mettom ging het anders doen. Goed zijn voor de medewerkers en klanten: dat was Robs drijfveer. Ook integriteit en lokale betrokkenheid waren belangrijke waardes voor hem.

Rob was een fantastische leider. Door zijn strategisch inzicht, instinct en koersvastheid maakten onze bedrijven een geweldige ontwikkeling door. Zijn keuzes in de turbulente coronaperiode waren daarbij een ware masterclass in leiderschap. Vanuit het nieuwe pand op Strijp-S stonden hij en zijn topteam klaar voor de volgende fase van onze bedrijven. Hij had er zin in.

Nooit meer samen op reis.
Nooit meer samen lachen!

We gaan Robs humor en scherpte enorm missen. Voor ons is hij onvervangbaar, hij was veel meer dan een zakenpartner. We gaan samen hard werken om zijn droom uit te laten komen.

We wensen Pim en Sophie, zijn vriendin Jopke, dierbaren, familie, vrienden en collega’s heel veel sterkte met dit verlies.

Bjorn Stommels, Roy Roosen, Luuk Jeuken en team GGD Investments

Meer over Rob zijn ondernemersdromen? Bezoek dan www.mettom.nl & www.fhris.nl


Forque, Vionq en datadone gaan verder onder de naam Irixs

Forque, Vionq en datadone gaan verder onder de naam Irixs. De naamswijziging is het gevolg van de recente fusie tussen de 3 bedrijven. Met het bundelen van krachten, kan Irixs haar klanten nóg beter en breder ondersteunen. Met kennis en ervaring op het gebied van bedrijfsprocessen, strategische vraagstukken, AFAS-software, BI én softwareontwikkeling kan Irixs de volledige softwareketen van klanten automatiseren en hen inzicht geven in de juiste stuurinformatie.

Totaaloplossingen voor de keten
Sybren Westerink, CEO Irixs: “Afgelopen juni hebben we onze klanten al geïnformeerd over onze fusie. In de maanden daarna hebben we ons gericht op de integratie van onze organisaties. We hebben echt de tijd genomen om elkaar goed te leren kennen, kennis te delen en de synergie te laten groeien. Ook hebben we gezamenlijk al meerdere projecten bij klanten succesvol begeleid.

We hebben gemerkt dat we samen nog beter in staat zijn om onze klanten beter én breder te ondersteunen. Met onze enorme kennis en ervaring op het gebied van AFAS, Business Intelligence en softwareontwikkeling bieden we oplossingen voor de totale procesketen in plaats van alleen implementatie en optimalisatie van AFAS Software. Binnen de automotive weten onze klanten ons al goed te vinden als het gaat om deze integrale aanpak. Maar ook in de sociale werkvoorziening en in de detachering zien we dat onze benadering van het totaal de interesse van onze klanten heeft.

Door samen verder te gaan onder één naam verstevigen we onze positie en zichtbaarheid, maar vooral de expertise die we onze klanten kunnen leveren. Ik kijk dan ook met veel enthousiasme, trots en vertrouwen naar de toekomst!”

De naam Irixs
De naam Irixs is zeer bewust gekozen en verwijst naar de iris in het menselijk oog. Met onze expertise kijken we namelijk diep naar binnen in de organisaties van onze klanten, om hun business écht te doorgronden. We zien mogelijkheden voor optimalisaties, maar zien ook welke stuurinformatie nodig is om grip te houden. Én we kijken naar buiten, naar de omgeving waarin onze klant zich bevindt. Sterker nog: we willen deze omgeving écht begrijpen, om daarmee nog beter mee te kunnen denken.

Over Irixs
Irixs is ontstaan vanuit een fusie tussen Forque, Vionq en datadone. Met ruim 90 collega’s heeft Irixs kennis en ervaring in huis op het gebied van bedrijfsprocessen, strategische vraagstukken, AFAS-software, Business Intelligence én softwareontwikkeling. Daardoor kan Irixs de volledige softwareketen van klanten automatiseren, hen helpen om inzicht te krijgen in de juiste stuurinformatie en hen adviseren op zowel operationeel als strategisch vlak. Bovendien hebben we samen 25 jaar ervaring in onder meer de automotive, de detachering en het sociaal domein. Doordat we de uitdagingen in deze verschillende branches kennen, zijn we klanten nóg beter van dienst. En met vestigingen in Enter, Vianen en Eindhoven zijn we altijd dichtbij.


Baerbergh and GGD Investments take an interest in EyeOn planning & forecasting

After Baerbergh and GGD Investments announced a joint investment in Bright Cape a week ago, Baerbergh and GGD Investments have now taken an interest in another company in the Brainport Eindhoven region. Last week the contracts were signed for a financial investment in EyeOn, with its head office at Croy Castle in Aarle-Rixtel. EyeOn focuses on forecasting and planning for large companies. We are looking forward to working with Freek Aertsen, Loek Lemmens and André Vriens.

About EyeOn: Together with its customers EyeOn implements high-impact planning and forecasting improvements. EyeOn’s team of international specialists focusses on complex challenges. Based not only on the experience from working with over a hundred large, multinational companies, but also by combining the latest techniques, proven innovations, and insights from continuous research. Challenge EyeOn and they will get the job done in the most pragmatic way possible.

http://www.eyeon.nl


GGD Investments verkoopt haar belang in ParkingYou

GGD heeft haar belang in ParkingYou per 1 september verkocht aan R. Derijck Management B.V. (Raymond Derijck).

We zijn samen gestart toen ParkingYou 1 parkeergarage in haar portefeuille had.  Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 15 parkeergarages in beheer en is de laatste jaren enorm gegroeid. In de samenwerking heeft ParkingYou zich ontwikkeld tot een gerenomeerd parkeerbedrijf dat met haar unieke dienstverlening mooi is gepositioneerd binnen de parkeerwereld.

Wij willen Raymond enorm bedanken voor zijn inzet, het plezier en de bijdrage in de ontwikkeling van ParkingYou! Samen ondernemen en samen groeien is ook de keuze durven te maken om apart verder gaan!  Wij wensen Raymond en het ParkingYou team alle succes in de toekomst. “

Raymond & team nogmaals bedankt! We hebben samen mooie dingen mogen beleven!

Groet,

Team GGD Investments, Luuk & Roy


Worden wie je bent

Kansen verzilveren is één van de drie pijlers van GGD Investments. Voor Openpeople betekent dit: het beste uit jezelf halen. Oprichter Philippe Metz: “Onder Openpeople vallen de bedrijven Testpeople, Codepeople, Valueminds en Intellify. Organisaties met verschillende diensten, maar dezelfde filosofie. Het geluk van de medewerkers staat centraal. Wij geloven dat wanneer onze mensen blij zijn en lekker in hun vel zitten, onze opdrachtgevers ook vanzelf tevreden zullen zijn.”

Philippe vervolgt: “Worden wie je bent: rondom dat thema is onze hele organisatie ingericht. Toen ik ruim tien jaar geleden startte met Testpeople, waren wij innovatief in de manier waarop we met mensen omgingen. Inmiddels hebben meer bedrijven medewerkersgeluk omarmd. Daar ben ik heel blij mee. Openpeople – de koepel die ontstaan is boven Testpeople en nog drie andere bedrijven – is ondertussen alweer een stap verder. Wij kijken niet meer alleen naar medewerkersgeluk, maar naar mensgeluk. Hoe kun je tot de kern van mensen komen, hun volledige potentieel ontsluiten?”

Een betere versie van jezelf

Openpeople biedt haar medewerkers een leuke opdracht, uitstekende verdiensten en de mogelijkheid om hun rol van medewerker te combineren met die van vriend, partner en ouder. Maar boven dit alles willen Philippe en zijn team medewerkers helpen een betere versie van zichzelf te worden. “Onze medewerkers nemen daarin hun eigen verantwoordelijkheid. Het is geen must: als je niets wilt veranderen hoeft dat niet. Maar mogelijkheden zijn er volop. Zo organiseerden we een tijdje terug een Intuition Day, waarop het leren luisteren naar je intuïtie en het beheersen van je ademhaling centraal stond.”

Gelukkigere én betere consultants

“De zoektocht naar jezelf is niet altijd gemakkelijk”, vervolgt Philippe. “Iedereen heeft talenten, maar ook iedereen maakt dingen mee in zijn of haar leven. Hierdoor ontwikkelen we patronen die ervoor kunnen zorgen dat je jouw volledige potentieel niet ontsluit. Ook zelf heb ik het nodige meegemaakt. Door hiermee aan de slag te gaan, zijn trauma’s van vroeger mijn schatkist geworden. Dat wil ik ook voor mijn medewerkers. Als zij hun volle potentieel durven te ontsluiten, worden ze bovendien niet alleen gelukkiger, maar ook betere consultants. Ze krijgen hierdoor meer plezier in hun werk en kunnen meer waarde bieden aan onze klanten.”

Van medewerkers naar klanten

Ondertussen richt Philippe zich alweer op een volgende stap. “Ik wil naast onze medewerkers ook onze klanten helpen om het beste uit zichzelf te halen en te worden wie zij zijn”, vertelt hij. “De workshop ‘Optimaliseer jezelf’, die ik voor medewerkers ontwikkelde, ga ik daarom nu bij klanten aanbieden. Zo krijgen zij ook gelukkigere medewerkers, met alle voordelen die daarbij komen kijken.”