Worden wie je bent

Kansen verzilveren is één van de drie pijlers van GGD Investments. Voor Openpeople betekent dit: het beste uit jezelf halen. Oprichter Philippe Metz: “Onder Openpeople vallen de bedrijven Testpeople, Codepeople, Valueminds en Intellify. Organisaties met verschillende diensten, maar dezelfde filosofie. Het geluk van de medewerkers staat centraal. Wij geloven dat wanneer onze mensen blij zijn en lekker in hun vel zitten, onze opdrachtgevers ook vanzelf tevreden zullen zijn.”

Philippe vervolgt: “Worden wie je bent: rondom dat thema is onze hele organisatie ingericht. Toen ik ruim tien jaar geleden startte met Testpeople, waren wij innovatief in de manier waarop we met mensen omgingen. Inmiddels hebben meer bedrijven medewerkersgeluk omarmd. Daar ben ik heel blij mee. Openpeople – de koepel die ontstaan is boven Testpeople en nog drie andere bedrijven – is ondertussen alweer een stap verder. Wij kijken niet meer alleen naar medewerkersgeluk, maar naar mensgeluk. Hoe kun je tot de kern van mensen komen, hun volledige potentieel ontsluiten?”

Een betere versie van jezelf

Openpeople biedt haar medewerkers een leuke opdracht, uitstekende verdiensten en de mogelijkheid om hun rol van medewerker te combineren met die van vriend, partner en ouder. Maar boven dit alles willen Philippe en zijn team medewerkers helpen een betere versie van zichzelf te worden. “Onze medewerkers nemen daarin hun eigen verantwoordelijkheid. Het is geen must: als je niets wilt veranderen hoeft dat niet. Maar mogelijkheden zijn er volop. Zo organiseerden we een tijdje terug een Intuition Day, waarop het leren luisteren naar je intuïtie en het beheersen van je ademhaling centraal stond.”

Gelukkigere én betere consultants

“De zoektocht naar jezelf is niet altijd gemakkelijk”, vervolgt Philippe. “Iedereen heeft talenten, maar ook iedereen maakt dingen mee in zijn of haar leven. Hierdoor ontwikkelen we patronen die ervoor kunnen zorgen dat je jouw volledige potentieel niet ontsluit. Ook zelf heb ik het nodige meegemaakt. Door hiermee aan de slag te gaan, zijn trauma’s van vroeger mijn schatkist geworden. Dat wil ik ook voor mijn medewerkers. Als zij hun volle potentieel durven te ontsluiten, worden ze bovendien niet alleen gelukkiger, maar ook betere consultants. Ze krijgen hierdoor meer plezier in hun werk en kunnen meer waarde bieden aan onze klanten.”

Van medewerkers naar klanten

Ondertussen richt Philippe zich alweer op een volgende stap. “Ik wil naast onze medewerkers ook onze klanten helpen om het beste uit zichzelf te halen en te worden wie zij zijn”, vertelt hij. “De workshop ‘Optimaliseer jezelf’, die ik voor medewerkers ontwikkelde, ga ik daarom nu bij klanten aanbieden. Zo krijgen zij ook gelukkigere medewerkers, met alle voordelen die daarbij komen kijken.”


Terug naar nieuwsoverzicht