GGD Investments behandelt belangrijke actualiteiten tijdens tweede Backoffice dag!

Na haar eerste geslaagde Backoffice dag, organiseerde GGD Investments gisteren opnieuw een dag voor alle backoffice medewerkers van de GGD participaties. Het doel, bespreken van actualiteiten en elkaar beter leren kennen om in de toekomst meer samen te gaan werken! Ook dit keer was het een geslaagde dag met veel interactie tussen alle medewerkers. 

Voor alle participaties binnen de GGD groep is een stevig fundament essentieel om gestaag verder te groeien. Jaarrekeningen zijn hier een belangrijk onderdeel in. Dit was dan ook een van de onderwerpen tijdens deze dag. Daarnaast zijn vele participaties actief in de consultancy branche, waardoor het belangrijk is dat zaken en processen met betrekking tot de medewerkers soepel verlopen. Om deze reden kwamen de volgende onderwerpen ook aan bod: processen (optimalisatie), nieuwe uren boeken in AFAS, werkkostenregeling en werkbeschrijvingen.

Ook was de nieuwe Europese privacy wetgeving, die per 25 mei ingaat, een belangrijk onderdeel. Dit wordt ook wel de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd en heeft veel invloed op de bedrijfsvoering van alle GGD participaties. Deze nieuwe wet zorgt onder meer voor versterking en uitbreiding van privacyrechten, meer verantwoordelijkheden voor organisaties en stevige bevoegdheid om boetes tot 20 miljoen euro op te leggen. Organisaties moeten onder andere schriftelijke toestemming krijgen om persoonsgegevens te verzamelen, personen moeten beter geïnformeerd worden over wat er gebeurd met hun gegevens en er moet een duidelijk beleid zijn voor gegevensbescherming. Lees er alles over in de AVG in een notendop van de Autoriteit Persoonsgegevens.


Terug naar nieuwsoverzicht