Accerion ontwikkelt met Nobleo nieuwe technologie en applicatie voor positionering robots

Autonome voertuigen zoals mobiele robots moeten in fabrieken en magazijnen zelf hun weg kunnen vinden. Start-up Accerion ontwikkelt er een eenvoudige en robuuste positioneringstechnologie voor. Nobleo voegt in dit project haar kennis van autonome voertuigen toe, biedt testfaciliteiten aan en ontwikkelt nieuwe applicaties.

Tijdens de Startupbootcamp HighTechXL kwam Accerion in contact met Nobleo. Samen hadden ze het plan om een voederrobot voor de agrarische sector te  ontwikkelen die zich beter kon positioneren. Het ontwikkelen van een robot kost echter veel kapitaal, je hebt slechts één applicatie en er zijn al genoeg marktpartijen hierin actief. De positioneringstechnologie daarentegen is uniek vanwege de vele markten waarin die toepasbaar is. Daarnaast waren andere markten zoals de industriële automatisering en logistieke markt ook interessanter en makkelijker te betreden. Om deze reden werd er vanaf dat moment alleen nog gefocust op de techniek.

Positioneringstechnologie zorgt er voor dat een autonoom voertuig weet waar die zich bevindt. Een voertuig moet namelijk navigeren, obstakels ontwijken en obstakels positioneren. Dit doen ze meestal met hulp van vision of infrastructuur die hun vertelt waar ze zijn. Accerion heeft echter een technologie uitgevonden die onafhankelijk is van de omgeving en uitgaat van de natuurlijke vloer. De sensor maakt continu opnamen van de ondergrond waaruit de relatieve positie ten opzichte van een beginpunt is af te leiden. Nobleo kijkt in dit proces naar nieuwe applicaties, kan hun sensor integreren met verschillende voertuigen en heeft testvoertuigen voor het uitvoeren van duurtesten met de sensor.

Lees er meer over het concept en de samenwerking in het artikel van Link Magazine. http://www.linkmagazine.nl/15365-2


Terug naar nieuwsoverzicht